image1
logotype

Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei

Aflat in apropierea primariei municipiului Sighet, Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei este cel mai important obiectiv turistic al orasului. Memorialul din Sighet are drept principal scop reconstituirea si pastrarea memoriei poporului roman, caruia, vreme de jumatate de secol, i s-a indus in constiinta o istorie falsa.

Memorialul din Sighet a fost gandit si initiat inca din anul 1992, de catre presedinttele Fundatiei Alianta Civica, anume Ana Blandiana. Fiecare celula a devenit o mica sala de muzeu, purtand un nume distinct si sunt prezentate cronologic toate temele represiunii comuniste, ale distrugerii constiintei, ale distrugerii intelectualitatii si inlocuirea lor cu „avantajele” oranduirii comuniste totalitariste.

In anul 1998, Consiliul Europei aseaza „Memorialul Durerii” de la Sighet printre „principalele locuri de pastrare a memoriei continentului”, alaturi de Memorialul din Auschwitz si „Memorialul Pacii” din Normandia.

 

free joomla templatesjoomla templates
2021  Pensiunea ELIZABETA - Cazare in Leordina, Maramures  | Dezvoltare web- CM
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline