image1
logotype

Mocanita de pe Valea Vaserului

Valea Vaserului traversează munţii Maramureşului, o zona insufletita de unele dintre cele mai frumoase şi mai sălbatice peisaje din România. Râul Vaser are cam 60 de kilometri lungime, formând o vale spectaculoasă ca un canion, în care stânci prăpăstioase alternează cu păduri dese, cu poiene minunate şi izvoare de apă minerală.

Punctul de acces spre valea Vaserului este oraşul Vişeu de Sus, care este şi punctul de pornire pentru trenul cu aburi, numit Mocăniţa. Calea ferată merge de-a lungul râului şi este una dintre ultimele şine active de căi ferate pentru locomotivele cu aburi din Europa, fiind şi singura din România care încă mai este folosită pentru a coborî buştenii de pe munţi.

Având în vedere că acest loc este printre puţinele în care cineva poate merge într-un vagon tras cu puterea vaporilor, în fiecare an, bătrâna Mocăniţa atrage mii de turişti din toată lumea, oferindu-le călătorii de neuitat.

 

free joomla templatesjoomla templates
2021  Pensiunea ELIZABETA - Cazare in Leordina, Maramures  | Dezvoltare web- CM
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline